Počela 23. Drinska regata

Nastupom većeg broja trubačkih orkestara na bini u Sportskom centru „Braća Milutinović“ sinoć zvanično otvorena 23. Drinska regata. Posle defilea kroz glavnu ulicu najbolji orkestri iz ovog dela Srbije zabavljali su publiku na stadionu u Lugu.

Manifestaciju je zvanično otvorio predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović, poručivši da je Drinska regata prerasla u jednu od najznačajnijih manifestacij ne samo u Srbiji već i u regionu. On je svima poželeo drobrodošlicu u Bajinu Baštu i da uživaju u bogatom programu manifestacije koja će trajati do nedelje.

IMG_0480

Imajući u vidu da je ove godine došlo do smene generacija i da je veliki broj orkestara prerastao mlađe kategorije svi prijavljeni trubački orkestri su se kvalifikovali za Sabor trubača u Guči tako da je sinoćni nastup imao revijalni karakter. Pored mlađih trubača publici su se predstavili i sad već iskusni bajinobaštanski orkestri Petra Milićevića i Stefana Markovića. Na kraju koncerta svi orekestri su zajedno odsvirali par numera a najodvažniji od njih su i zapevali po nekoliko pesama.

Program 23. Drinske regate se danas nastavlja takmičenjem u pripremanju riblje čorbe pored najkraće reke u Evropi – rečice Vrelo u Perućcu a u večernjim časovima je veliki koncert Saše Matića u Sportskom centru „Braća Milutinović“. Tokom svih dana manifestacije u uglavnoj ulici u Bajinoj Bašti traje sajam meda, rakija, suvenira i domaće radinosti.