Drinska regata je „NAJBOLJE IZ SRBIJE“

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i u 2016. sprovelo je akciju „Najbolje iz Srbije“, u okviru koje su izabrani najuspešniji robni i korporativni brendovi na domaćem tržištu, kao i najbolji izvoznici, manifestacije i startap preduzeća. Pravu učešća u akciji imala su sva preduzeća koja posluju u Srbiji, konkurišući za priznanje u određenim kategorijama, zavisno od delatnosti, porekla preduzeća i brenda.

02-02-2017-NIS__134

Od početka akcije prošlo je 12 godina. Sada već davne 2004. godine pokrenuta je akcija pod nazivom „Najbolje robne marke Srbije“, koja od 2008. godine menja naziv u „Najbolje iz Srbije”, kako bi se proširio opseg nominacija. Osnovni cilj zbog kojeg je pokrenuta bio je doprinos afirmaciji domaćih kompanija i proizvoda koji su po kvalitetu, ceni i ostalim elementima, ravnopravni svetskim konkurentima. Organizatori dugi niz godina bili su Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija (kao i prethodna nadležna ministarstva za oblast trgovine, potrošača i tržišta) i Privredni pregled.

Posebnu „težinu“ ovoj nagradi daje i stručni žiri koji odlučuje o dobitnicima. Ova godine „Najbolje iz Srbije“ izabrali su Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije – predsednik Žirija, Rasim Ljajić, Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Goran Knežević, ministar privrede u Vladi Republike Srbije, dr Goran Petković, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dr Saša Veljković, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Vera Vida, predsednica UO Centra potrošača Srbije, Anđelko Trpković, izvršni direktor „Publicis One“, Dragan Bujošević, generalni direktor „RTS“, Ratko Dmitrović, generalni direktor „Novosti“ i Ivana Lakić, glavni i odgovorni urednik „BizLife“.

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Najbolje iz Srbije“ u kategoriji Najbolja turistička manifestacija u funkciji promocije Srbije je Drinska regata Bajina Bašta! Svečana dodela priznanja „Najbolje iz Srbije“ održana je 02. februara u kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma a priznanje za Drinsku regatu uručio je Rasim Ljajić, Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija. Tom prilikom ministar Ljajić je svima toplo preporučio da dođu na Drinsku regatu jer je se on i lično uverio u kvalitet ove manifestacije. Nagradu je u ime Sportsko turstičkog centra „Bajina Bašta“ primio Dejan Mlađenović, direktor ove Ustanove.

IMG_20170203_085405

– Ovo je zaista veliko priznanje za nas. Drinska regata je u 2016. godini dobila dva najprestižnija priznanja iz oblasti turizma, Turistički cvet koji dodeljuje Turistička organizacija Srbije i evo sada i priznanje „Najbolje iz Srbije“. Izuzetno smo ponosni na ove nagrade, zaista je važno što su ovo priznanja koja dodeljuju najviše državne institucije kada je reč o turizmu, što je znak da je Drinska regata konačno i definitivno svrstana u red najuspešnijih manifestacija u zemlji. Na nama je da i dalje radimo na što boljoj organizaciji regate jer ova priznanja nas obavezuju na to. – kažu u Službi za turizam Sportsko turističkog centra „Bajina Bašta“.