O Most Festu

Drinska regata je centralna turističko-rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Očekuje se da ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče preko nekoliko desetina hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

Poslednjih godina, „rame uz rame“ se održava i „THE MOST FEST“, manifestacija prvobitno nastala kao ad hoc ideja, sa željom za uživanjem i dobrom zabavom. Prva proba koncerta 2007. godine ukljičivala je nastup „Yu Grupe“, „Atomskog Skloništa“ i „Kraljevskog apartmana“. Program koji je trajao par sati, prvi put okupio je 9.000 posetilaca.

U međuvremenu  „THE MOST FEST“ kao sastavni deo programa Regate, prerastao je u višednevni festival koji je u proteklih nekoliko godina okupio najbolje bendove sa prostora bivše Jugoslavije.

Na ušću reke Rače u Drinu u Bajinoj Bašti do sada su nastupali :

Sanja Ilić i Balkanika, JU Grupa, Atomsko Sklonište, Delča i Sklekovi, Najda i Gale,  Van Gog, DadoTopić i grupu TIME, Divlje Jagode, DJ Marko Nastić, Kanda Kodža i Nebojša, grupa 357, Električni orgazam, Partibrejkersi, Jura Stublić i grupa Film, Vlada Džet i grupa Tunel, Karavan Radija 202, grupa Spunk, Riblja Čorba, Neverne Bebe,  Dejan Petrović Big Bend, Kerber, Zabranjeno pušenje, Beogradski sindikat….

Twitter
Facebook

3 days ago

Drinska regata Bajina Basta

Meet the Serbs on #Instagram: www.instagram.com/meet.the.serbs (Tag #MeetTheSerbs)

Photo | Foto: @neshom

Drinska regata je već duži niz godina među najznačajnijim turističkim manifestacijama u Srbiji. Po rečima organizatora iz S.T.C. „Bajina Bašta“, cilj je da se tokom manifestacije predstavi kompletna turistička ponuda Bajine Bašte, ali i šireg regiona. Regata je najposećeniji događaj u zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi u regionu.
----------------------
Drina Regatta is among the most important tourist events in Serbia for many years already. According to the organizers from the S.T.C. "Bajina Bašta", the goal is to present the complete tourist offer of Bajina Bašta and the wider region during the event. Drina Regatta is the most visited event in Western Serbia and the main summer event on the water in the region.
... See MoreSee Less

Pogledaj na Facebook-u
Kontakt info
USTANOVA SPORTSKO TURISTIČKI CENTAR "BAJINA BAŠTA"
Kneza Milana Obrenovića 34/2
31250 Bajina-Bašta, Srbija
tel.+381 (0)31 866 903
elektronska pošta: turizam@taradrina.com
info@regata.rs

Newsletter