O Drinskoj regati

Krajem 19. i početkom 20. veka rekom Drinom suvereno su vladali, splavari koji su na svojim splavovima svakodnevno savladivali talase ćudljive reke Drine. Oni su svojom splavarskom veštinom, smelošću i izdržljivošću izazivali divljenje. Stogodišnje splavarenje Drinom prekinuto je izgradnjom hidroelektrane, a čuveni drinski splavari su morali da napuste svoju reku i svoje zanimanje.

U pokušaju da od zaborava otrgne barem deo ovog vremena, kada je na stotine splavara plovilo Drinom, Sportsko-turisticki centar »Bajina Bašta« svake godine organizuje »Drinsku regatu«.

Drinska regata je najstarija manifestacija turističko – rekreativnog karaktera na reci Drini koju  u spomen na drevnu tradiciju drinskih splavara organizuju S. T. C. „Bajina Bašta“ i Opština Bajina Bašta.

Drinska regata je centralna turističko – rekreativna manifestacija koja bi trebalo da predstavi turističku ponudu ovog kraja. Regata je najposećeniji dogadjaj u Zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi. Ovaj hepening na reci Drini, tokom tri dana, različitim sadržajima privuče desetine hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

20191817

 

14131210

 

9876

 

5432

Twitter
Facebook

3 days ago

Drinska regata Bajina Basta

Meet the Serbs on #Instagram: www.instagram.com/meet.the.serbs (Tag #MeetTheSerbs)

Photo | Foto: @neshom

Drinska regata je već duži niz godina među najznačajnijim turističkim manifestacijama u Srbiji. Po rečima organizatora iz S.T.C. „Bajina Bašta“, cilj je da se tokom manifestacije predstavi kompletna turistička ponuda Bajine Bašte, ali i šireg regiona. Regata je najposećeniji događaj u zapadnoj Srbiji i centralna letnja manifestacija na vodi u regionu.
----------------------
Drina Regatta is among the most important tourist events in Serbia for many years already. According to the organizers from the S.T.C. "Bajina Bašta", the goal is to present the complete tourist offer of Bajina Bašta and the wider region during the event. Drina Regatta is the most visited event in Western Serbia and the main summer event on the water in the region.
... See MoreSee Less

Pogledaj na Facebook-u
Kontakt info
USTANOVA SPORTSKO TURISTIČKI CENTAR "BAJINA BAŠTA"
Kneza Milana Obrenovića 34/2
31250 Bajina-Bašta, Srbija
tel.+381 (0)31 866 903
elektronska pošta: turizam@taradrina.com
info@regata.rs

Newsletter