Regataža regataška reciklaža

Imajući u vidu da je Drinska regata jedna od najmasovnijih manifestacija u Srbiji a da se centralni deo dešavanja odvija na vodi značajan segment našeg delovanja je i ekologija. Svake godine kroz razne akcije Sportsko turistički centar apeluje na svest svih posetilaca da vode računa o ekološkom aspektu na manifestaciji Drinska Regata.

Ove godine je S.T.C. „Bajina Bašta“ u saradnji sa udruženjem „Eko planeri“ iz Bajine Bašte iz fonda SWG  RRD obezbedio vreće za odlaganje smeća za sve učesnike na Regati, delio promotivne flajere REGATAŽA kao i uputstva kad i gde odložiti smeće prikupljeno na čamcima. Vreće su deljene i na sam dan Regate na startu u Perućcu a u Rogačici je bilo vidno obeleženo mesto za odlaganje prikupljenog otpada.

Kao deo projekta od prikupljene pet ambalaže je napravljena kućica koja je izložena na trgu u Bajinoj Bašti i takođe služi za prikupljanje pet ambalaže. Cilj je da se na ovaj način podigne svest o neophodnosti prikupljanja ove vrste otpada a koji nas okružuje sa svih strana.

Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su pomogli ovu akciju a pre svega SWG  RRD koji su obezbedili sredstva za njenu realizaciju.

Drinska regata - Info Box

Sportsko turistički centar "Bajina Bašta"

Kneza Milana Obrenovića 34/2
31250 Bajina Bašta - Srbija

Telefon:
+381 (0)31 866 903

Email:
turizam@taradrina.com
info@regata.rs

Kako do nas?

Copyright 2018 © Drinska regata. | Sva prava zadržana.