24. DRINSKA REGATA: Sa pravom najbolja u Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija zvanično je otvorio spust na ovogodišnjoj 24. Drinskoj regati, koja prema njegovim rečima, ima ogroman značaj za promociju Srbije.

,,Drinska regata je sa pravom prošle godine proglašena za najbolju u Srbiji”, izjavio je ministar i istakao da je manifestacija od nacionalnog značaja koja pored velikog spusta rekom Drinom od Perućca do Rogačice obuhvata i mnogobrojne prateće sadržaje, koji svake godine u julu u Bajinu Baštu privuku više od 100.000 posetilaca.

Ljajić je rekao da Drinska regata kao najstarija centralna manifestacija na vodi, najmasovnija manifestacija u Zapadnoj Srbiji, jedna od deset najposećenijih u zemlji, predstavlja najbolju moguću manifestaciju za promociju aktivnog odmora kod nas. ,,Mi Srbiju upravo zbog ovakvih manifestacija želimo da pozicioniramo kao destinaciju pogodnu za ovu vrstu turizma”, istakao je on.

Govoreći o ekonomskim aspektima manifestacije na celu privredu ovog kraja, ministar je izjavio da će ugostitelji za pet dana trajanja, prodati više nego za preostalih 360 dana.

,,Prema tome ne samo sa ekonomskog stanovišta lokalnog stanovišta za razvoj Bajine Bašte, ova manifestacija ima ogroman značaj za promociju Srbije kao turističke destinacije i očekujemo da iz godine u godinu imamo sve veći broj inostranih turista, a da bismo to ostvarili moramo više da poradimo na marketingu i poboljšanju lokalne infrastrukture”, zaključio je Ljajić.

Utisci učesnika i medijski izveštaji sa 24. Drinske regate su izuzetno pozitivni a sa naše manifestacije priloge i uključenja imale sve nacionalne televizije, nekoliko međunarodnih televizijskih ekipa, desetine regionalnih i lokalnih televizija, svi dnevni listovi kao i brojni portali. Procena je da je za pet dana manifestacije u Bajinoj Bašti boravilo preko 120 ooo posetilaca.

 U vremenu od srede do nedelje na Drinskoj regati smo imali priliku da uživamo u koncertu Tropiko Benda, humanitarnom koncertu i najboljem izdanju Most Festa. U petak, 21. jula, održan je veliki koncert najveće regionalne zvezde, Zdravka Čolića, koji je priredio spektakularan nastup pred preko 10 000 posetilaca. U subotu su nastupali Bajinobaštanski bend „Rok u ponoć“, „Neverne Bebe“ i provereni rokeri „Kerber“.Pored muzičkog dela skokovi sa mosta i pripremanje riblje čorbe u Perućcu tradicionalno privlače brojnu publiku i sve više učesnika.

Pred nama je zadatak da sledeća manifestacija bude još bolja a pripreme za to su već počele. Jubilarna, 25. Drinska regata, održaće se od 18. do 22. jula 2018. godine a veliki spust Drinom će biti u subotu, 21.jula 2018.

Kalendar objava

septembar 2020.
P U S Č P S N
« jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Drinska regata - Info Box

Sportsko turistički centar "Bajina Bašta"

Kneza Milana Obrenovića 34/2
31250 Bajina Bašta - Srbija

Telefon:
+381 (0)31 866 903

Email:
turizam@taradrina.com
info@regata.rs

Kako do nas?

Copyright 2018 © Drinska regata. | Sva prava zadržana.