Počela 25. Drinska regata

Otvaranjem izložbe posvećene drevnim drinskim splavarima i koncertom Jelene Tomašević počela je  25. Drinska regata u Bajinoj Bašti. Izložbom autora Jasne Stanković i Siniše Spasojevića u vreme jubilarne Drinske regate naglašava se veza između hrabrih drinskih splavara i sadašnje manifestacije koja je je nastala u uspomenu na njih.

Tokom izložbe „Drinski splavari“ i zvaničnog otvaranja 25. Drinske regate publici su se obratili Jasna Stanković u ime autora izložbe, Dejan Mlađenović u ime Ustanove Sportsko-turistički centar „Bajina Bašta“ i predsednica Skupštine opštine Vesna Đurić ispred Opštine Bajina Bašta. Autentični drinski splavar, Krsta Trišić, zvanično je proglasio 25. Drinsku regatu otvorenom.

Jasna Stanković je objasnila da su autori tokom pripreme izložbe shvatili da ima vrlo malo radova koji su posvećeni splavarenju i da je cilj da ovo bude prvi korak u prikupljanju građe ovom zanatu koji je važan deo tradicije i istorije ove regije. 

Direktor S.T.C. „Bajina Bašta“, Dejan Mlađenović, je naglasio da pored direktnih organizatora regate i svi Bajinobaštani daju isti doprinos da iz godine u godinu ova manifestacija raste. On je naglasio da bez obzira ko bude direktor S.T.C.-a ili predsednik opštine Drinska regata će  biti najbolja manifestacija isto kao što je Vimbldon najveći turnir u tenisu bez obzira ko je predsednik Ol ingland klaba i poželeo i regati dugovečnost kao i Vimbldonu. 

Predsednica Skupštine opštine Bajina Bašta izjavila je da joj je veliko zadovoljstvo i čast što ima priliku da se obrati prilikom otvaranja ovogodišnje Drinske regate, poželela uspešnu manifestaciju i prepustila možda i jedinom preostalom splavaru sa Drine da zvanično otvori 25. Drinsku regatu. Krsta Trišić je svečano otvorio manifestaciju i u emotivnom govoru rekao da je pre 71 godinu počeo da splavari na Drini i da je od tada njegov život uglavnom vezan za reku Drinu i poslove sa drvnom građom. 

U večernjim časovima  na gradskom trgu u Bajinoj Bašti koncert je održala JelenaTomašević a pored brojne publike u muzici su najviše uživali najmlađi posetioci Drinske regate. Koncert je upotpunio izuzetan utisak prvog dana Drinske regate u gradiću u Podrinju koji ovih dana vrvi od posetilaca.

Program Drinske regate danas se nastavlja takmičenjem u pripremanju riblje čorbe u prelepom ambijentu pored reke Vrelo u Perućcu. Očekuje se učešće preko 50 ekipa koje će se takmičiti i nekoliko hiljada posetilaca koje će uživati pored čuvene reke Godine. Tamičenje zvanično počinje u 16 časova ali prvi posetioci tradicionalno u Perućac dolaze već oko podne. 

Do nedelje u Bajinoj Bašti nas još očekuje veliki spust Drinom od Perućca od Rogačice, koncerti Svetlane Cece Ražnatović, Crvene Jabuke, Alensa Islamovića, skokovi sa mosta a svih dana manifestacije u centru grada traje Sajam suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda.

Kalendar objava

jun 2021.
P U S Č P S N
« jul    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Drinska regata - Info Box

Sportsko turistički centar "Bajina Bašta"

Kneza Milana Obrenovića 34/2
31250 Bajina Bašta - Srbija

Telefon:
+381 (0)31 866 903

Email:
turizam@taradrina.com
info@regata.rs

Kako do nas?

Copyright 2018 © Drinska regata. | Sva prava zadržana.