Јуче је у Бајиној Башти одржан централни део јубиларне 25. Дринске регате – велики спуст реком Дрином од Перућца до Рогачице. Манифестација која константно бележи раст посетилаца и у сегменту на води је забележила рекордну посету ове године. Процене су да је на 25. Дринској регати било исто толико хиљада посетилаца на око 1200 пловила.

Међу шаренилом сплавова, чамаца и разноразних пловила уз српске вијориле су се и заставе бројних других земаља одакле су стигли учесници. Традиционално бројним Словенцима на регати су се придружили и Словаци, Немци, Французи, Кинези и бројни дуги.

Карневалска колона дугачка више километара пловила је уз звуке музике великог броја бендова који су свирали на реци а у проводу су уживале и бројне познате личности из јавног живота Србије и земаља региона.

Један од гостију на чувеним дринским сплавовима на овогодишњој Дринској регати био је и градоначелник Загреба Милан Бандић са сарадницима. Бандић је био на сплаву са председником општине Бајина Башта Радомиром Филиповићем и није крио одушевљење овим спустом на Дрини који често називају и српски карневал у Рију.

Програм 25. Дринске регате наставио се увече концертима у оквиру Мост Феста 2018 где су публику дигли на ноге Рок у поноћ, Црвена Јабука и Ален Исламовић који је свирао до дубоко у ноћ уз добро познате хитове Бијелог Дугмета, Дивљих Јагода и из соло каријере.
Данас је последњи дан манифестације, време за сумирање утисака и за уживање у градским ресторанима и кафанама и на Сајму сувенира, меда, ракија и домаћих производа.

Бајинобаштани су већ заказали дружење на следећој 26. Дринској регати за период од 17. до 21. јула 2019. године а велики спуст Дрином ће бити у суботу 20. јула наредне године. Организатори регате позивају туристе да између две манифестације дођу у градић у Подрињу и уживају и многобројним чарима дестинације Тара Дрина Бајина Башта.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама!

ПРАТИТЕ ДРИНСКУ РЕГАТУ

#Дринскарегата