Juče je u Bajinoj Bašti održan centralni deo jubilarne 25. Drinske regate – veliki spust rekom Drinom od Perućca do Rogačice. Manifestacija koja konstantno beleži rast posetilaca i u segmentu na vodi je zabeležila rekordnu posetu ove godine. Procene su da je na 25. Drinskoj regati bilo isto toliko hiljada posetilaca na oko 1200 plovila.

Među šarenilom splavova, čamaca i raznoraznih plovila uz srpske vijorile su se i zastave brojnih drugih zemalja odakle su stigli učesnici. Tradicionalno brojnim Slovencima na regati su se pridružili i Slovaci, Nemci, Francuzi, Kinezi i brojni dugi.

Karnevalska kolona dugačka više kilometara plovila je uz zvuke muzike velikog broja bendova koji su svirali na reci a u provodu su uživale i brojne poznate ličnosti iz javnog života Srbije i zemalja regiona.

Jedan od gostiju na čuvenim drinskim splavovima na ovogodišnjoj Drinskoj regati bio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa saradnicima. Bandić je bio na splavu sa predsednikom opštine Bajina Bašta Radomirom Filipovićem i nije krio oduševljenje ovim spustom na Drini koji često nazivaju i srpski karneval u Riju.

Program 25. Drinske regate nastavio se uveče koncertima u okviru Most Festa 2018 gde su publiku digli na noge Rok u ponoć, Crvena Jabuka i Alen Islamović koji je svirao do duboko u noć uz dobro poznate hitove Bijelog Dugmeta, Divljih Jagoda i iz solo karijere.
Danas je poslednji dan manifestacije, vreme za sumiranje utisaka i za uživanje u gradskim restoranima i kafanama i na Sajmu suvenira, meda, rakija i domaćih proizvoda.

Bajinobaštani su već zakazali druženje na sledećoj 26. Drinskoj regati za period od 17. do 21. jula 2019. godine a veliki spust Drinom će biti u subotu 20. jula naredne godine. Organizatori regate pozivaju turiste da između dve manifestacije dođu u gradić u Podrinju i uživaju i mnogobrojnim čarima destinacije Tara Drina Bajina Bašta.

Podelite ovu vest na društvenim mrežama!

PRATITE DRINSKU REGATU

#Drinskaregata